Hans Leenders 3 september 20.15 uur

Hans Leenderts Organist Basiliek Maastricht

Hans Leenders is artistiek leider van het professionele kamerkoor Studium Chorale en vocaal ensemble Cantatrix, artistiek adviseur van het Nederlands Gregoriaans Festival en het orgelfestival L'Europe et l'Orgue.
Tevens is hij hoofdvakdocent orgel aan het Conservatorium Maastricht, dirigent van het conservatoriumkoor en Basilicakoor Maastricht, en gastdocent voor gregoriaans aan de
Folkwang-Universität der Künste Essen.
Hans Leenders is cantor-organist van de OLV basiliek te Maastricht (Séverin 1652 en Müseler 1765) en titulair-organist van de Kopermolen te Vaals (Hilgers 1765).
Gastdirecties o.m. bij Sloveens Radiokoor, Cappella Amsterdam, Groot Omroepkoor, Europa Cantat en vele Europese conservatoria.
Orkestproducties met Philharmonie Zuidnederland, Symfonieorkest Vlaanderen, Concerto d'Amsterdam, Florilegium Musicum, Apollo Ensemble en Ensemble '88, gespecialiseerd in hedendaagse muziek.
Als componist van met name vocale muziek, profileert hij zich de laatste jaren steeds meer.
Met name te noemen zijn Patina, een muzikale theatervoorstelling voor koor en slagwerk, een nieuw Requiem voor de Nederlandse kerkprovincie en De Veertien Stonden,
een oratorium voor twee orgels en koor op tekst van Guido Gezelle.

Het Concert:

Het grootste deel van het concert vult hij solo met werken van oa Langlais (Suite Mediaevale) en Franck (Choral nr 3). 

Het tweede deel is samen met de sopraan Valérie Stammet. Zij is studente aan het Conservatorium van Maastricht en treed op op diverse belangrijke podia. 

Zij voeren samen werken uit van Cuypers (het welbekende Ave Maria), De Klerk, maar bovendien ook het Requiem van Hans Leenders zelf, geschreven voor sopraan en orgel.

Valerie Stammet

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

08.10 | 13:19

sadgasdg

...
03.10 | 13:37
Welkom heeft ontvangen 30
03.10 | 13:34
De Orgelconcerten heeft ontvangen 3
18.04 | 12:29
Adres en Landkaart. heeft ontvangen 1
Je vindt deze pagina leuk