Uiteenzetting van de orgelserie 2021

Beste lezers,

Vanaf vrijdag 3 september vindt de serie Bonaventuraconcerten weer plaats in de Woerdense Bonaventurakerk.

Dit jaar zijn er vijf prachtige orgel-soloconcerten.  Alle concerten beginnen om 20.15 en duren ongeveer een uur. De entree is 10 euro per persoon.

Op vrijdag 3 september speelt Hans Leenders, organist van de Onze Lieve Vrouwenbasiliek uit Maastricht een concert. Hij geeft dit concert voor een deel samen met zangeres Valérie Stammet.

Op dit concert werken van oa Jean Langlais, César Franck, maar bovendien ook het Requiem van Leenders zelf, samen met zangeres Valérie Stammet.

Op vrijdag 10 september speelt de grote virtuoos Evan Bogerd. Deze nog jong talent is met de grootste onderscheiding afgestudeerd en is nu al organist aan de Westerkerk in Amsterdam en beheerst een zeer groot repertoire. Hij geeft een uitdagend concert in Woerden met werken van oa Jean Langlais, Herbert Howells en Joseph Jongen.

Op vrijdag 17 september speelt Geerten Liefting, de organist van de kerk. Hij speelt oa werken van Bach, Karg-Elert, Alain en improvisatie. 

Dan heel bijzonder: op vrijdag 1 oktober speelt Aart Bergwerff, de organist van de Grote kerk in Breda de CANTO OSTINATO van Simeon ten Holt op orgel. Dit belooft een uniek concert te gaan worden. Bergwerff is een meesterorganist, verbonden als professor aan Codarts in Rotterdam en speelt over de gehele wereld. De Canto ostinato kan op diverse instrumenten. Laat u overtuigen door deze fantastische uitvoering op orgel.

Het laatste concert wordt gegeven door de talentvolle speler Sander van den Houten. Hij is organist van de Lutherse kerk in Den Haag, een van de meest fraaie en bekende orgels van Nederland. Hij hoopt voor u een prachtig programma te spelen met werken van Hendrik Andriessen, César Franck en Louis Vierne. 

 

De kerk is om 20.00 u open. Voor de kerk kunt u eventueel pinnen. Concert dient contant ter plaatse betaald te worden. U hoeft zich van te voren niet op te geven.

Kinderen tot 16 jaar zijn overigens gratis.

Van harte aanbevolen!

 

mvg Geerten Liefting   


Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

08.10 | 13:19

sadgasdg

...
03.10 | 13:37
Welkom heeft ontvangen 30
03.10 | 13:34
De Orgelconcerten heeft ontvangen 3
18.04 | 12:29
Adres en Landkaart. heeft ontvangen 1
Je vindt deze pagina leuk